Talent­management

Managers hebben in de waan van de dag meestal niet de tijd, maar ook ontbreekt het veelal aan ervaring en skills om een goede teamanalyse te maken, laat staan daar een pragmatisch plan uit te af te leiden. Major Projects begeleidt uw management in het analyseren van het aanwezige talent. Dit doen we door middel van tools, interviews en kalibratiesessies. Het resultaat is een analyse die u inzichten biedt op ieder gewenst niveau: individueel, team, functie, functiegroep, business unit, key positions etc. Vooraf wordt uitgebreid besproken wat voor uw organisatie en de executie van de strategie belangrijk is, en dus welke criteria moeten worden meegenomen in de analyse​. Het tijdig en periodiek uitvoeren van een talentreview en het benoemen, uitvoeren en borgen van de bijbehorende acties helpt om bewust en gestructureerd aandacht te besteden aan de medewerkers en hun talenten. 

Talent behoud

Uiteraard is het vervolgens van belang het aanwezige talent te behouden. U krijgt een analyse van het aanwezige talent op basis van performance en potentieel, maar ook wordt gekeken naar cultural fit en leiderschap. Tevens kan gekeken worden naar diverse criteria, afhankelijk van de vraag van de organisatie, zoals: performance, potentieel, de specifieke cultuurwaarden, wendbaarheid, maar ook persoonlijkheidstypen of gedragsvoorkeursstijlen. 

Optimale teamsamenstelling

De analyse(s) resulteren in een actieplan dat Major Projects samen met de leidinggevende opstelt, om te komen tot de optimale inzet van de diverse competenties en de gewenste teamsamenstelling. Hierbij wordt als uitgangspunt altijd meegenomen wat de ambitie van de medewerker is en waar die het werkplezier uit haalt. Het doel is immers aandacht voor de talenten in de organisatie, waardoor zij optimaal kunnen groeien, zich op hun plek en gewaardeerd voelen en minder snel de organisatie zullen verlaten. Desgewenst kunnen interviews met medewerkers gevoerd worden door Major Projects.

Borging 

Het actieplan wordt voorzien van concrete acties en timeline, waarbij de manager verantwoordelijk is voor de opvolging. Voor de borging van de continuïteit worden de talent reviews en actieplannen periodiek geëvalueerd en gemonitord, afhankelijk van de behoefte van de organisatie kan Major Projects dit faciliteren.

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

TALENT­MANAGEMENT

  • Overzicht van het aanwezige talent op basis van performance en potentieel, maar ook van de cultural fit, leiderschap en agility van de huidige bezetting​.
  • Maatwerk: voorafgaand aan de talent review of teamanalyse wordt met u besproken welke criteria specifiek belangrijk zijn voor uw organisatie, deze aspecten worden meegenomen in de analyse​.
  • Persoonlijkheidstypen en gedragsvoorkeurstijlen.
  • Concreet stappenplan.

Klaar voor de toekomst? Wij zorgen dat uw human capital dat ook is.

parallax background

KENNISMAKEN?

Heeft u behoefte om te sparren over de juiste aanpak op het gebied van human capital voor uw organisatie?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.